dimarts, 1 de desembre del 2009

El 13-D tindrà una repercussió mundial


L’altre dia al Fòrum , vaig poder comprovar la repercussió que podrien tenir les consultes per la independència del 13-D. Un núvol de periodistes de tot signe i condició van cobrir l’acte. Era evident que no es tractava ja d’una catalanada festiva més. Ara va de debò.

Per arribar aquí ha calgut que la desafecció al règim fos molt forta i muntar actes a tot arreu. S’han promogut accions per tot el món, a Nova York, a Buenos Aires, l’important acte de Deu mil a Brussel.les,… I tot això en un context en què es compta amb el suport de diferents formacions europees i en què Escòcia ja ha anunciat que farà el referèndum d’independència aquest proper 2010.

Lògicament s’han fet actes arreu de Catalunya, en pobles petits i en les grans ciutats . Començant per a Arenys de Munt, bressol del procés actual de consultes. Les diferents comissions locals, més de 200, s’han mogut amb dinamisme per tal d’arribar a tothom.

Barcelona, però, fins fa uns dies encara no s’havia sumat a la consulta. Li mancava l’ empenta necessària que aquest acte del Fòrum li va donar. En aquest sentit vull publicar la salutació que ManresaDecideix va adreçar a l’acte.

Companys i companyes de la nació catalana, un salut molt fort des del Bages, des de Manresa.

A la Renaixença Manresa fou l’escenari de la creació de les Bases constitucionals de Catalunya. Manresa no podia faltar ara a aquesta nova cita nacional de les consultes populars per la independència on es juga el nostre futur. Per això amb un fort esperit unitari hem creat ManresaDecideix. I al mateix saló de sessions on s’elaboraren les Bases, el proppassat 19 d’octubre, i en un ple vibrant, s’aprovà aquesta moció de suport a les votacions. A més, més de vint-i-cinc pobles fan la consulta al Bages.

Ara és el moment de tirar endavant. És el moment de donar resposta amb les urnes a aquest acarnissament i a aquesta constant humiliació que ens fan des d’Espanya. Que ningú no s’enganyi, les urnes són la nostra veritable resposta. Per dignitat, el nostre poble té dret a escollir. Té dret a dir si vol ser lliure o si vol ser esclau, si vol constituir-se en un estat o continuar sent una regió sotmesa, si vol tenir els recursos que s’ha guanyat o vol continuar sent espoliat.

Des de ManresaDecideix diem sí al dret a opinar, sí a la llibertat d’expressió, sí al dret d’autodeterminació. Cridem a la unió de tot el poble català a sumar-s’hi a les consultes i reclamem a la ciutat de Barcelona que miri el seu país i encapçali aquest procés de dignitat, de llibertat, de regeneració ètica i d’afirmació patriòtica.

Moltes gràcies.

Val a dir que des moltes altres comissions locals també es reclamà la participació de Barcelona. L’endemà d’aquest massiu acte del Fòrum, diferents sectors del cap i casal anunciaven que començaven a promoure la consulta a la ciutat pel dia 25 d’abril.

Per tot això, perquè en el procés participarà el país i la seva capital, ara sí que tenim clar que la repercussió el 13-D serà d’abast mundial.