dissabte, 31 d’octubre del 2009

Neix amb força Manresadecideix


Manresa ja té Coordinadora per la consulta per la independència: Manresadecideix. Avui, dissabte 31 d’octubre, a les 12 del matí i a la FUB s’ha constituït aquesta expressió de voluntat unitària. Més de 140 persones s’han aplegat a la sala d’actes per iniciar un trajecte que segur que tindrà una importància cabdal en l’esdevenir manresà.

L’acte eminentment sobri, presidit per la senyera i pels representants de les quatre entitats impulsores, ha tingut diverses parts. Josep Camprubí ha exposat les motivacions polítiques, socials i ètiques que impulsen el moviment pel referèndum per la independència. No es tracta tant de defensar el sí sinó defensar el dret a votar, a fer un exercici democràtic. En aquesta convocatòria no s’ha d’excloure ningú i tothom ha de sentir-se part d’aquest fet històric.

Josep Emili Puig, que tindrà la responsabilitat de la coordinació, ha exposat les dificultats de la tasca. És com una llarga ruta excursionista on ens trobarem túnels i passos difícils, un gran repte que requerirà l’esforç de tots. Podran participar més de 60000 persones amb dret a vot, es necessitaran més de 50 meses electorals , gairebé 500 voluntaris,…

Seguidament s’ha exposat la proposta organitzativa: caldrà impulsar i coordinar 8 comissions , vuit importants tasques perquè tot rutlli bé fins el dia de les votacions, juntament amb vint poblacions més del Bages, el proper març o l’abril.

La gent, que primer semblava a l’expectativa, començà a obrir un llarg i intens torn de paraules i més de trenta persones intervingueren per fer aportacions d’organització, de com atreure els diversos col·lectius,els barris, els immigrants, les associacions… Alguns incidiren en la difusió a l’exterior, en la connexió amb la comarca i amb les ciutats d’igual grandària, altres en com usar les eines de la xarxa social per tal de connectar amb la joventut, l’aportació dels blocaires, del col·legis professionals o la col·laboració de les colles festives…

Es veia que hi havia ganes de col·laborar, de fer quelcom solidari per Manresa i la nació catalana. En el fons molta gent entenia que aquest procés d’unió de forces, de treballar junts, de donar veu i vot al poble, és el principi de regeneració d’una societat que ja arribat a un cul de sac. En uns moments en que l’estat ens escanya i on predomina el desencaix moral, la vergonya de la corrupció, és necessari aquest moviment renovador, transversal i facilitar, també des de Manresa i el Bages, que el nostre país pugui tenir un estat propi basat en uns valors totalment diferents.