dissabte, 29 de març del 2008

Estrenem pistes d'atletisme.


Les noves pistes sintètiques d’atletisme de Manresa ja són una realitat. L’empresa Mondo, que ja va fer la primera instal·lació, s’ha encarregat també de renovar-les. Han quedat magnífiques i amb un nou aspecte que fa veritable goig. Des d’aquí la meva felicitació als esportistes i a tota la ciutat.

El nostre Estadi d’Atletisme ofereix un important servei esportiu per a tot el Bages. Centenars de joves i adults fan pràctica esportiva regular a les instal·lacions, bé sigui a través de l’excel·lent Club Atlètic, bé sigui a l’escola municipal. Val a dir, però, que durant dos anys no s’ha pogut desenvolupar la tasca esportiva amb normalitat. El problema, com a regidor d’esports, el vaig patir de primera mà i va suposar tota una odissea.

Conscients fa quatre anys que la vida útil del tartà caducava, vàrem haver de buscar recursos econòmics. En ple debat de l’important Pla d’ Instal·lacions Esportives de Catalunya, la Generalitat no volia subvencionar la renovació dels tartans d’atletisme per considerar que no era una obra nova. Jo mateix, i en públic, vaig haver d’indicar a Rafael Niubó, aleshores Secretari General de l’Esport, i al seu equip la necessitat que es donés suport a aquesta renovació. L’argument era bàsic. Les pistes duren com a màxim 12-14 anys i la seva vida útil, en general, és independent del manteniment que hagi pogut fer l’administració local.
Finalment la línia de subvencions per aquestes instal·lacions fou recollida. Elaboràrem el projecte i l’any següent, el 06, ens acollírem a ella. Així l’obra ha pogut comptar amb un suport del 50% del Consell Català de l’Esport sobre un total de prop de 500.000€.

L’endarreriment d’altres necessitats esportives, però, va fer que no fos possible fins ara l’execució del projecte. Val a dir que comptàrem amb la paciència i el sacrifici del món esportiu, la qual cosa és necessari constatar.

Mentrestant acordàrem altres línies de suport que han fet possible que Manresa exerceixi amb fermesa de capital de l’atletisme en tota la comarca. Així a més d’altres millores a la instal·lació (com ara el trasllat del Centre de Medicina de l’Esport), es pot comptar amb una estructura tècnica sòlida i s'ha pogut consolidar l’escola municipal d’atletisme per als centres lescolars per on passen més de mil alumnes al llarg del curs.

Per tot plegat, ara, i en aquest any olímpic, s’obre una magnífica oportunitat per fer créixer aquest important esport a casa nostra. Aprofitem-la.