dissabte, 21 de febrer del 2009

Torna l'Espanya de sempre

Tribunal Constitucional

Vivim uns dies d’agitació permanent. Encara no ens hem acostumat a la comèdia bufa de lladres i serenos, d’espies i d’informes del Madrid del PP, que ja som dintre de l’enorme trama d’estafes i corrupció de bona part de l’empresariat conservador a Madrid i València. Pel mig, a més de consellers i d'antics ministres, trobem el mateix President de la Comunitat Valenciana, Francisco Camps. Val a dir que els acusats de corrupció són grans amics del gendre d’Aznar, el milionari Agag.

En un totum revolutum apareix el super jutge Baltasar Garzon el qual, amb tanta feina acumulada, -atén a la vegada l’esquerra abertzale- té un col•lapse i ha de ser ingressat.
Per l’altra banda, pel PSOE, el ministre de justícia, Bermejo, se’n va sense llicència de cacera amb el Garzon a terres d’Andalusia per tal de tramar el complot contra el PP, segons versió interessada dels de la gavina. Talment com a la pel•lícula de Berlanga, La escopeta nacional.

Rebem un correu on descobrim el gran negoci del marit d’Esperanza Aguirre, presidenta de Madrid, amb l’AVE a Guadalajara. La línia d’alta velocitat es va fer ben apartada, al poble de Yébenes. Tan apartada que allà no puja ni déu. Ara bé, els terrenys s’han requalificat astronòmicament i estan reportant un gran negoci.

És l’Espanya de sempre que torna. Torna perquè mai no se n’havia anat. L’Espanya dels negocis especulatius, dels alts cossos burocràtics, de l’ostentació innecessària.
L'Espanya que controla un estat. Un estat espanyol que qüestiona, mitjançant el TC, que els símbols catalans siguin nacionals per a Catalunya tal com resta escrit a l’Estatut( si cal passar per sobre de la voluntat del referèndum dels catalans, es passa i punt). És l’Espanya de què ens parla el notari saguntí López Tena. En el primer contacte que va tenir a Madrid entre la resta de membres del Consejo Judicial li van demanar si caçava, si podien comptar amb ell per anar de cacera. I és que aquest és el modus vivendi de relació d’aquella trepa. És , en definitiva l’Espanya que ara ens narra Labordeta en les seu llibre Memorias de un beduino en las Cortes o Oriol Mallo tot reconstruint l’experiència a Madrid de Joan Puigcercós.

Un estat espanyol que, per altra banda, sempre té mil excuses per no tornar-nos el que ens deu. El que ens diu fa uns mesos , en eleccions generals, que invertiria 6.000M€ a Rodalies- RENFE de Barcelona i ara només hi posa 4.000M€. Un estat que ara pensa en no tancar el finançament fins el 2010 i mentrestant caldrà anar patint amb una sabata i una espardenya.

Sincerament no sé què coi fan a Madrid els 25 parlamentaris del PSC; no sé què hi pintem nosaltres en aquest estat.