dissabte, 19 de desembre del 2009

Dietari d'una projecció internacional






Diumenge, 13. Prop de 200.000 catalans voten independència d’un col•lectiu convocat de 700000. Un magnífic acte democràtic, en un dia fred, a 167 poblacions. La notícia recorre tot el món. Una nació que desperta, una nació que integra els seus immigrants, un poble que actua més enllà dels seus polítics, que s’autoorganitza, que confia en ell mateix. Les consultes han estat tot un èxit . Ara queden diverses etapes fins cobrir tot el territori.

Divendres, 18. El Parlament vota contra la corrida de toros. Televisions i premsa internacional recullen àmpliament la notícia. Hem deixat clar que Catalunya no és culturalment espanyola. Catalunya no participa del sadisme practicat als toros convertit en un espectacle propi d’un país tercermundista. Fins ara restava en l’ambigüitat, hi havia qui no volia tenir-lo clar. Ara ja és transparent. Com a màxim es permetrà la pràctica dels correbous allà on sigui tradicional i sense violència. Qui vulgui extasiar-se amb els toreros i l’agonia dels animals haurà d’anar-se’n a veure-ho a altres terres.

Dissabte,19.
8h. L’ Avui publica una enquesta on es reflecteix que el 55% entén que qui millor encapçalarà el moviment pro independència de les consultes serà Reagrupament. Les altres opcions resten allunyades i per sota del 15%. I és que la gent comença a valorar la coherència de Reagrupament i el treball discret i solidari que està fent a la causa de la nostra llibertat. De tota manera caldrà incorporar el màxim de persones possibles en una mateixa candidatura. Carretero demostra cada cop que és el més llest.

14,40 h. Acaba l’assemblea de la Coordinadora Nacional pro consultes. S’ha celebrat a Sant Antoni de Vilamajor a prop d’ Arenys de Munt. He assistit junt amb Josep Emili per compte de ManresaDecideix i amb Jaume Grau de CallúsDecideix. La Coordinadora es reafirma, després de l’èxit del 13-D, en la realització de les consultes pro independència. Es reconeixen les mancances, es treballen línies de superació, i es reforça la seva estructura propiciant l'entrada de membres de les comissions que ja han fet la consulta.

19h. El Barça guanya el Mundialet d’equips a Du Bai. Amb els sis trofeus d’aquest any es consagra com el millor equip del món de la història. El Barça projecta definitivament Catalunya a l’espai internacional i això amb Pep Guardiola, un entrenador del Bages que ha defensat el català a Ukraïna davant la premsa global, i amb Laporta, un president declaradament independentista. Més no li podíem demanar.