diumenge, 28 de febrer de 2010

28F, un dia feliç


Membres de Bages decideix a Cardona.


Avui és un dia feliç per la nació. És la tercera jornada en què una part dels catalans podran dir si volen que Catalunya sigui independent o resti sotmesa a Espanya. És un exercici de suprema participació i d’ autèntica higiene democràtica. Amb una pregunta senzilla i clara els nostres ciutadans han d’optar entre una sèrie de valors que s’han anat forjant entorn als concepte de l’Estat Espanyol i el concepte de progrés i modernitat dintre d’ Europa que suposaria una Catalunya lliure.

Com deia, un dia feliç. Pacíficament, amb naturalitat i sense complexos 300000 ciutadans de 80 poblacions podran introduir a les urnes les seves il•lusions. Mai no havia passat en tres-cents anys en aquesta unió per la força en què vivim. Per fer-ho possible molts ciutadans de totes les edats i condicions s’han arremangat i han anat de cap a la feina , si cal de porta a porta. Sense el suport dels grans mitjans , però amb intel•ligència i tenacitat , amb imaginació i sempre per sobre de les ideologies i pensaments particulars. S’ha anat a les places majors i als barris perifèrics, s’ha comptat amb la col•laboració d’artistes, d’esportistes i del món del treball, s’ha parlat amb els immigrants , amb els joves, amb les persones grans.

Avui, tercera onada d’aquest tsunami de la consulta sobre la independència, aquesta va fent-se més i més gran i va condicionant totes les actituds dels actors del nostre país. L’estat ja ha parat de d’oposar-se barroerament i els ajuntaments han hagut de donar facilitats. I els resultats comencen a notar-se. Molts consideren més factible ara la independència que fa tan sols un any. A Espanya, tal com ha aparegut en estudis ben documentats, també molts comencen a considerar que si guanyés el sí en un referèndum vinculant s’hauria d’acceptar. Ja ho veurem.

Encara resta, però, molt camí per recórrer, nosaltres, a gran part del Bages, tenim el repte principal el dia 25 A, i la feina tot just comença. Però, mentrestant, avui és un dia feliç.

1 comentari:

Benny ha dit...

Many people often associate human hair extensions uk with costumes for parties, for Halloween, for stage plays. But many fail to recognize the practical reason for brazilian hair bundles. For some, wearing hair wigs due to hair loss is a bit frivolous and indulgent. After all, why not just embrace your balding lace wigs uk it's what you'll have to deal for now on anyway. But it isn't that simple. A number of people suffer hair loss due to diseases and illness. Some lose their lace front wigs uk due to chemotherapy and other chemicals used to treat certain diseases. And, of course, we couldn't deny the fact that people do look differently at individuals with balding human hair extensions. Wearing hair pieces and wigs is one way of avoiding the shame brought about by hair loss not that hair loss is appalling or anything, the pain brought about by the memory of hair loss.