diumenge, 22 de novembre del 2009

El nostre viatge a Ítaca








Representants comarcals a Sallent








El cim nevat de Canigó


Aquest dies, a classe, hem estudiat què és una epopeia, tot explicant Mossèn Cinto Verdaguer quan recreà el naixement mític de Catalunya al voltant del meravellós cim del Canigó.


Ara l’epopeia , l’ èpica, l’està escrivint de cap i de nou el nostre poble . Abandonats a la nostra sort, sense poder comptar amb el representants oficials de les nostres poblacions, però ferms amb la il•lusió de l’esperança, i ben armats amb les urnes, els catalans estem iniciant el procés èpic de la nostra independència.

Sóc testimoni privilegiat d’aquesta batalla en aquesta comarca del Bages com a col•laborador des de bon principi de Manresa Decideix. Ho assumeixo amb el goig de formar part d’aquest poble que no es resigna i que és capaç d’encarar tot un difícil procés de votacions que rep el desdeny d’ aquells que voldrien que res no canviés.

Dissabte passat va ser el de la constitució de les comissions de treball i cent persones de Manresa s’apuntaren a fer funcionar la campanya, a assegurar la logística, buscar voluntaris i entitats , treballar la comunicació,.. Aquest dissabte ha estat marcat per l’aparició de la coordinadora comarcal a Sallent. He pogut veure com alguns companys dels pobles que celebren la consulta el dia 13 de desembre estan angoixats per la manca de temps. Només per això ja valia la pena fer-se costat uns amb els altres.
Estic segur que malgrat algunes excepcions tot sortirà bé i amb la participació d'una molt bona part de la gent de Sallent, Callús, Calders, Navàs o Castellbell, poblacions de la nostra comarca que voten d’aquí 20 dies, aconseguiran els objectius. Igualment passarà això en la gran majoria dels 153 municipis de tot Catalunya que celebren consultes aquest desembre.

Però com a bona epopeia el camí serà molt més llarg i ple de nous desafiaments. Per a molts no es tancarà fins l’abril. Aleshores cent cinquanta municipis més celebraran la votació i hi haurà molts més votants que ara . Si en aquesta tanda són 600000 ciutadans els cridats a anar a les urnes, segurament arribarem al milió a la primavera. Participaran ciutats com Girona, Reus, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Sabadell i Manresa. I no cal descartar que ho facin Lleida i Barcelona. Fins aleshores es passaran moments agradables i moments força difícils. Malgrat tot estic segur que aquesta epopeia acabarà bé. Aquest Viatge a Ítaca acabarà bé i haurà valgut la pena treballar i unir-se per la llibertat. L’Odissea que va començar a Arenys de Munt arribarà ben ferma a bon port.