dimarts, 18 de març del 2008

L'aposta de Carretero




La setmana passada fou molt dura per a la gent que som d’Esquerra. En primer lloc calia assumir els negatius resultats electorals. Com dèiem al post Rectificar el tret, l’electorat havia castigat Esquerra restant a casa o donant un escàs suport a una manera de fer les coses.

Quaranta-vuit hores després d’obrir les urnes, encara es va empitjorar la situació. La sortida sobtada de Puigcercós del Govern era vista com a tardana i massa condicionada per objectius personals. La resposta de Carod fou de mal gust i carregada d’aspror. Val a dir que entre l’equip del president i del secretari general en cap moment s’han confrontat fins ara idees ni estratègies diferents per tal d’enfortir el projecte del partit. Està prevalent en excés, diguem-ho clar, la batalla personal.

Per això era important saber què diria el doctor Joan Carretero, dirigent de reagrupament.cat, un sector ben diferenciat de la direcció. He tingut l’oportunitat d’acompanyar-lo, amb uns companys de Manresa, al Col·legi de periodistes, on ahir va fer la roda de premsa de presentació de candidatura. I he vist un Carretero en plena forma, conscient del moment històric que li pertocava.

L’exconseller de Governació durant quatre mesos havia guardat estricte silenci a fi de no distorsionar les eleccions generals. Quan ha intervingut ha exposat, amb veu clara i pausada, que Reagrupament.cat presentarà al Congrés d’ERC de juny una candidatura oberta i integradora, i que per la seva banda està disponible per tal d’encapçalar-la.

Davant la insistència dels periodistes apuntà que calia confrontar els models d’organització a fi d’evitar la perpetuació dels càrrecs orgànics i que aposta decididament per fer primàries davant d’eleccions. Pel que fa a la permanència del govern tripartit, afirmà amb cautela que no cal precipitar una nova convocatòria electoral, però caldrà ser exigents a la reacció del govern davant la possible sentència negativa del Tribunal Constitucional o si el nostre govern, amb un PSC enfortit, es conforma amb un acord econòmic a la baixa.

L’exalcalde de Puigcerdà també reflectí que al seu parer no assumir responsabilitats davant del fracàs electoral representa una anomalia històrica , perquè el principi ètic ha de presidir totes les actuacions d’ERC. D’igual manera recalcà la necessitat de ser seriosos en l’acció de govern i ferms en la defensa del nostre ideari.

Així doncs i pel que sembla per a Carretero com per a Cèsar quan passà el Rubicó, alea iacta est. Ha estat una roda de premsa important a la qual vull afegir que la sort ens acompanyi una mica a tots en aquest decisiu debat de renovació d’ERC.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Josep Lluís,jo vaig ser amb tu al Col.legi de Periodistes,però vaig constatar que al veure TV3 a les notícies del migdia ja deien frases del Carretero cambiades i donades al espectador segons els hi convenia.